10 positiivista muutosta paleon avulla

20.2.2017 - Jaakko Savolahti

 

 

Alla on 10 esimerkkiä muutoksista, joita asiakkaani, läheiseni tai tuttavani ovat kokeneet paleoruokavalioon vaihtamisen jälkeen.

1. Painonpudotus

Paleoruokavalio on erittäin tehokas apu painon pudottamisessa ja rasvan polttamisessa. Useimmiten se myös tapahtuu ilman nälkää ja kovaa yrittämistä. Joskus se on liiankin tehokas, kun oikean ruuan aiheuttama kylläisyysvaikutus on niin suuri, että ei hoksaa syödä tarpeeksi. Usein isoin ongelma paleolla onkin liian vähän syöminen liikaa syömisen sijaan.

2. Vatsavaivat helpottavat

Monet kokevat erityisesti viljojen, mutta myös maitotuotteiden ja sokerin aiheuttavan ongelmia suolistossa kaasuilun, turvotuksen tai ripulin muodossa. Useilla sitkeätkin vatsavaivat helpottavat paleoon vaihtamisen myötä. Tämä tapahtui myös itselleni, kun koko aikuisiän vaivannut vatsan kaasutus ja turpoilu helpotti parissa viikossa paleoon vaihtamisen jälkeen.

3. Iho-ongelmat helpottavat

Suoliston kunnolla on iso vaikutus kaikkeen terveyteemme, myös ihon kuntoon. Siten ruokavalio, joka tukee suoliston hyvinvointia voi vaikuttaa moneen asiaan ja useat kokevatkin sen helpottavan iho-ongelmia, kuten atopiaa, psoriasista tai kuivaa ihoa. Näin kävi myös itsellä ja aikaisemmin päivittäinen rasvaustarve hävisi, samoin loppui huulirasvaan koukussa oleminen.

4. Energiatasot paranevat

Syömällä laadukasta ruokaa, riittävästi proteiinia ja jättämällä höttöhiilarit vähemmälle verensokerin heilahtelu vähenee ja energiatasot paranevat. Et välttämättä tarvitsekaan enää päiväunia lounaan jälkeen, kun syöt lounaalla oikeaa ruokaa!

5. Närästys helpottaa

Myös tästä on omakohtaista kokemusta; aikaisemmin vakiona mukana olleita närästyslääkkeitä ei ole tarvinnut käyttää kertaakaan paleoon vaihtamisen jälkeen. Kaksi asiakastani ovat myös välttäneet refluksileikkauksen, koska oireet ovat ruokavalion muutoksen avulla kadonneet.

6. Nivelkivut helpottavat

Monien reumatyyppiset oireet ovat hävinneet tai helpottuneet paleoruokavalion avulla. Myös muiden autoimmuunisairauksien oireet, kuten ms-taudin kivut tai diabeetikon verensokerin hallinta voivat helpottua.

7. Kolesteroliarvot voivat muuttua paremmiksi

Monien paleoon siirtyneiden kolesteroliarvot ovat parantuneet, erityisesti HDL on kasvanut ja triglyseridit vähentyneet. Voivat ne toki muuttua huonommiksikin ja silloin voi olla tarvetta muuttaa ruokavaliossa jotain yksilölliseen tilanteeseesi sopivasti, esimerkiksi vähentää maitorasvoja tai hiilihydraatteja.

8. Allergiat helpottavat

Monet kokevat ruoka-aineallergioiden tai heinänuhan helpottavan paleon avulla. Näin kävi myös itselleni. Aikaisemmin tarvitsin useampaa allergialääkettä kesä-, heinä- ja elokuun ajan. Nykyisin joudun käyttämään lääkkeitä vain muutamina päivinä koko kesän aikana.

9. Parantunut nälänhallinta ja lisääntynyt kylläisyys

Tuoretta ja prosessoimatonta oikeaa ruokaa syömällä verensokerin heilahtelut vähenevät, eivätkä äkilliset nälkäkiukut enää yllätä yhtä usein tai äkillisesti. Hyvä esimerkki tästä on isäni, joka ei vielä monen vuoden paleosyömisen jälkeenkään voi lakata ihmettelemästä, miten helppoa ja vaivatonta elämä nykyisin on, kun aiemmin lähes päivittäiset äkilliset nälät ja alhaiset verensokerit eivät enää vaivaa. Aikaisemmin hänellä piti olla aina jotain hätävararuokaa mukana, mutta nykyään menee tarvittaessa helposti tunteja syömättä ja voimia riittää ja ajatus juoksee kirkkaana.

10. Olo vain tuntuu paremmalta

Useat ovat havainneet, että vaikka aikaisemmin olo tuntui ihan hyvältä ja fiilis oli se, että täysillä voimilla mennään, löytyykin ruokavaliomuutoksen jälkeen uusi, vieläkin parempi draivi ja vireystila!

Listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka pitkään, sillä ruokavaliolla on mahdollista vaikuttaa todella moniin asioihin. Tietenkään ei voi taata, että yllä mainittuja hyötyjä tulisi kaikille, mutta yleinen trendi paleoon vaihtaneiden olossa on ollut todella positiivinen.

Lue lisää menestystarinoita Suomesta Helsinki Paleon Maanantain menestystarinat -sarjasta ja maailmalta esimerkiksi Robb Wolfin blogista Testimonials-sivulta.

Kiinnostuitko yllä olevista positiivista vaikutuksista paleota kokeilleiden olossa? Lähde mukaan 9.3.2017 alkavaan Paleokuukausi -verkkovalmennukseen ja kokeile itse, mitä vaikutuksia paleosta voisi olla sinulle!

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti