Kati: Fiksulla voimatreenillä kivuttomaksi omia lajeja varten

Kati 018

Jaskan oppiin hakeuduin saadakseni voiman ja liikkuvuuden tasapainon paremmalle tolalle. Muutamat nivelet ja selkä kipeytyivät helposti, mikä esti harrastamasta omia lajeja (tanssi, juoksu, ryhmäliikunnat) haluamassani määrin. Alkutestien myötä kävi ilmi, että ongelmat johtuivat yliliikkuvuuden lisäksi lihasepätasapainoista, keskivartalon hallinnan sekä yleisesti lihasvoiman puutteesta.

Keskityimme liikuntapuoleen, koska olin tahollani opiskellut henkiseen hyvinvointiin, uneen ja ravintoon liittyviä asioita paljonkin. Oli kuitenkin tärkeä tietää, että meillä oli samansuuntainen filosofia siitä, millaista on tavoittelemisen arvoinen, hyvä elämä. Näin ollen tiesin, ettei edistymiseni mittareiksi aseteta väkisin vaikka rasvaprosentin kehitystä tai leuanvetojen määrää. Mahdollisimman kivuton ja kestävä tapa liikkua, sekä yleisesti hyvä ja terve olo oli siis yhteistyön tavoitteena.

Alkutestien jälkeen Jaska laati minulle 3 x viikko -saliohjelman. Se merkitsi, että minun piti hetkeksi jättää omien lajien harjoittamista vähemmälle, mutta luotin että aikainvestointi kannattaa. Liikkeet opeteltiin huolellisesti Jaskan ja Jonin johdolla niin, että tekeminen oli varmasti turvallista. Vaikka ohjelman täydellinen toteutus oli rikkonaista milloin lomamatkasta, milloin flunssasta johtuen, oli ilo huomata sen toimivan silti: kivut ovat pysyneet poissa ja voimaa tulee selkeästi koko ajan enemmän. SI-nivel ei ole vihoitellut lainkaan, myöskään polvessa ja lonkassa ei ole ollut juurikaan tuntemuksia esimerkiksi pitkän tanssisession jäljiltä. Tämä on merkittävä ero aikaisempaan. Vielä on kuitenkin työtä tehtävänä, mutta onhan tässä loppuelämä aikaa! Kun pohjatyö on tehty huolella, riittää kaksi salikertaa viikossa ja ”omille” lajeille jää enemmän aikaa.

Yksi tärkeimmistä opeista liittyi luonnollisen hengityksen löytämiseen. Tämän sekä luonnollisen liikkumisen introsettien pitäisi kuulua lakisääteisiin kansalaisvelvotteisiin :)

Jos olet kiinnostunut voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin, saat varmasti erinomaisen opin ja kannustuksen näiltä oman alansa huippuosaajilta.

– Kati Heikinheimo

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti