Paleokuukausi: ”Paras juttu tähänastisessa elämässäni!”

5.11.2015 - Jaakko Savolahti

Paleokuukausi-verkkovalmennus sai jälleen upeaa palautetta! Kokonaisarvosana valmennuksesta oli 4.46 asteikolla 1-5 ja vastausten keskiarvo kysymykseen ”Saitko valmennuksesta vastinetta ajalliselle ja rahalliselle investoinnillesi?” oli 4.62.

Osallistujien hyvinvoinnin nykytilaa kartoitettiin ennen valmennusta ja valmennuksen jälkeen 11 kysymyksellä ja vastausten keskiarvojen muutoksista arvioitiin valmennuksen vaikuttavuutta. Muutos oli jokaisen kysymyksen kohdalla positiivinen ja kaikkien vastausten arvot paranivat keskimäärin 23,1 %. Esimerkkinä seuraavat:

Olen tyytyväinen hyvinvointiini + 24.4 %
Olen tyytyväinen tekemiini ruokailuun liittyviin valintoihin + 30.8 %
Hallitsen mielitekoni ja haluni ruokailun suhteen + 30.3 %
Minulla riittää energiaa ja virkeää oloa koko päiväksi +26.0 %

Vapaa palaute

Aivan loistava valmennus! Suosittelen!

Kiitos mahtavasta neljästä viikosta.

Kiitos! On ollut hyvin silmiä avaavaa ja päräyttävää! Facebook-ryhmä on ollut tosi hyvä ja porukan tuki ollut tärkeää. Mahtava kokemus kaikkineen.

Tykkäsin valmennuksesta paljon ja mielestäni sain rahoilleni vastinetta. Konseptisi on toimiva verkkovalmennukseen.

Mahtava paketti kokonaisuutena! Materiaali selkeää ja monipuolista.

Valmennus oli hyvä ja voin jatkossa suositella valmennusta ja paleota 
ystävilleni. En kadu, että lähdin mukaan. Tästä tuli elämäntapa.
 Kiitos todella paljon Jaakko ja valmentaja-tytöt. Kiva kun facebook-ryhmä voi jatkua. Suosittelen!

Valmennus oli hyvä tietopaketti paleosta. Ja hyvä ettei turhaan hifistelty millään superfoodeilla.

Jaakon tyyli oli mukavan rento ja kuitenkin tiukan asiapitoinen. Minusta asiat perusteltiin sopivan tieteellisesti ja kerrottiin tarpeeksi kansantajuisesti. Kiitos siitä. Materiaalia tuli sopivasti ja viikkotehtävät olivat perustietojen opetteluna tarpeellisia.
 Olen tyytyväinen saamaani ”aloituspakettiin”.

Videot olivat mukavia ja hyvin laadittuja, kiitos niistä.

Helposti toteutettava lähestymistapa. Tykkäsin viikkotehtävä-meiningistä ja uskon, että monelle sopii tällainen pikku hiljaa muutoksin siirtyminen paleoon. Kakkosviikon iltarauhoittumistehtävä oli yllättävä ja kuvaakin hyvin sitä, että kyse ei ole ainoastaan muutoksista ravintoon, vaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 Facebook-ryhmä antoi erinomaista vertaistukea.

Kokonaisarvosana valmennuksesta arvioitiin asteikolla 1-5 (keskiarvo oli 4.46) ja sen sai halutessaan perustella sanallisesti. Alla kooste perusteluista.

Tykkäsin asenteesta, eli että ei heti kerralla kaikkea, eikä tarvitse olla fanaattinen.

Kiitos <3

Melkeinpä täydellistä. :)

Ajettulutapa ruokaan ja ruokailuaikojen ajankohtaan muuttuivat täysin valmennuksen myötä! Tärkeää tietoa ravitsemuksesta. Ravitsemuksen ei tarvitse olla ryppyotsaista kun se on oikeilla raiteilla.

Ruokavalio tuntuu sellaiselta, että sitä voisi noudattaa pidemmän aikaa. Valmennus toteutettiin niin että tyhmempikin ymmärtää.

Valmennuksen tarjoama vastine osallistujien ajalliseen ja rahalliseen investointiin arvioitiin asteikolla 1-5 (keskiarvo oli 4.62) ja sen sai halutessaan perustella sanallisesti. Alla kooste perusteluista.

Valmennuksesta oli paljon apua aterioiden suunnitteluun, uusiin ideoihin, resepteihin yms. 
”Vertaistuki” on ollut myös erittäin tärkeä – on antanut lisää potkua ja intoa tähän paleoon ja siinä pysymiseen. Eli fb-ryhmän perustaminen oli todella hyvä juttu!

Olen lukenut paljon paleosta jo aiemmin, mutta tämä avasi ajatuksen minulle huomattavasti selkeämmin. Helsinki Paleon sivuilla olen tainnut satunnaisesti vierailla, mutta huomaamatta millainen tiedon aarreaitta se oikeasti on :)

Ei mennyt osallistuminen hukkaan kummassakaan mielessä. Olisi vai pitänyt siirtyä paleoon jo paljon, paljon aiemmin.

Hinta/laatusuhde on ihan kohdallaan.

”Mikä valmennuksessa oli parasta?”

Vinkit ja ryhmähenki. Myös materiaali.

Yhteisöllisyys! Facebookin ryhmä jossa kaikki antaa ohjeita ja jakaa päivän ruokaohjeita!

Selkeät materiaalit. Vertaistuki fb-ryhmässä.

Kokonaisvaltaisuus: uni jne. otettiin huomioon. Konkreettiset esimerkit ja kuvat esim. ANNOSKOKO oli todella silmiä avaava. Olen syönyt aivan liian vähän!

Tieto siitä, että ihmisen pitää syödä eikä näännyttää itseään. Ihan sama kieltääkö itseltään riittävän syömisen vai kaikki hiilarit – näännyttämistä se kumpikin on omalla tavallaan. Sain paljon arvokasta tietoa ravinnon huonoista ja hyvistä vaikutuksista valmennuksesta. Sekä tukea FB-ryhmästä.

Materiaalit ja fb-ryhmän tuki.

Facebook-ryhmä, hyvät valmentajat ja heidän tukensa. Tiesi koko ajan,
että apua on saatavilla. Helposti toteutettavat ohjeet. Kannustus.
Facebookin ruokakuvat, sai selkeää osviittaa ruoka-annosten koosta.
Ryhmäläisten omat ruokakuvat ja valkkujen opettavat kommentit niistä. Valkkujen mukana olo ja heidänkin omat kuvat antoi selkeää kuvaa, miten syödä.

Asiat perusteltiin hyvin ja annettiin vaihtoehtoja, joista pystyy kokoamaan itselleen sopivan ruokavalion. Valmennuksessa otettiin hyvin huomioon, että ihmiset ovat erilaisia.
Videot ja tarpeeksi asiapitoinen näkökulma paleoon. Minulle ”pelkkä” hyvä olo ei vielä vakuuta asian parhautta! Minulla ei ole sellaisia diagnosoituja ”tauteja” joiden takia olisin pitänyt erityisen tärkeänä ryhtyä rajoittamaan viljoja tai maitotuotteita. Mutta nyt en kärsi enää läheskään vatsavaivoista joita aikaisemmin oli usein?

Viikkovideot ja FB-ryhmän tuki.

Sain lisätsemppiä ja itsekuriakin vähän lipsuneisiin ruokailutottumuksiin ja valintoihin. Valmennuksen myötä tulleen paremman olon myötä muistin taas, miksi tehdä parempia valintoja.

”Mitkä olivat suurimmat hyödyt, jotka sait valmennuksesta?”

Olin paria viikkoa aikaisemmin aloittanut paleon omatoimisesti, joten valmennus tuli tarpeeseen. Opin enemmän paleosta, mitä yksin ”puurtaen”. Annoskoot oli ihan pielessä ennen valmennusta. Valmennuksesta sain lisää intoa jatkaa paleota, varsinkin kun oma kroppa kertoo, että tää sopii miulle. Vatsa toimii paremmin kuin koskaan ennen.

Proteiinipitoisen aamupalan käyttöönotto. Nam!

Ruokarytmi, terve suolisto ja kivuton kroppa.

Kokonaisvaltainen ymmärrys. Annoskoko! Ryhmän hyvät kysymykset ja tsemppi!

Opin syömään kuunnellen nälkää ja syömään sen mukaisesti sen sijaan, että tuijottaisin kelloa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että opin syömään aamupalaa. En ole sitä syönyt vuosiin, mutta vaikutus jaksamiseen on kyllä dramaattinen.

Konkreettinen tieto, konkreettinen hyöty. Lempeä persauksille potkiminen ja kannustaminen.

Tästä tuli valmennuksen myötä elämäntapa. Käsitys ruokaa kohtaan muuttui. Välttyy jatkossa turhilta ostoilta kun ostaa paleohenkisesti. Oikeastaan koko elämä muuttui tämän myötä. Uni on jotenkin parempaa nykyään. Kaappien siivous toi lisätilaa kun turhat ruokatavarat sai lähdöt. Ihan paras juttu tähänastisessa elämässäni. Kiitos!

Rohkaistuin etsimään itselleni sopivaa ruokavaliota. Sellaista, jolla minä voin hyvin. Ja kun näkee, miten muut ovat pärjänneet paleolla, saa lisää luottamusta siihen, että terveellisen ruuan ei tarvitse olla sitä kaurapuuroa ja ruisleipää.

Nyt pystyn keskustelemaan samalla tasolla poikani kanssa paleosta! Ja sain itselleni tiedot hyvän ravitsemukselliset täyskäännöksen aloittamiseen ja jatkamiseen. KIITOS!

Muita kommentteja valmennuksesta

Materiaali oli riittävää. Kiitos siitä, kaikki on tallessa.

Kaikki viikkotehtävät tukivat toisiaan.

Uneen liittyvä viikko oli yllätys, sillä sitä en odottanut ollenkaan. Lopulta sen merkitys kuitenkin oli ainakin itselle tosi iso, sillä aiemmin olen aina vähän ajatellut, ettei kenenkään aikuisen ihmisen unen tarve voi olla yli 8 h yössä. Näköjään sekin on kuitenkin ihan luonnollista.
Kaikki toimi niin kuin piti.

Ihan mahtavaa, kiitos!

Mielestäni kaikki toimi hyvin ja joka maanantai odotti uusia tehtäviä kuin lapsi joulupukkia.

 

Seuraava Paleokuukausi-verkkovalmennus alkaa alkuvuodesta 2016, tervetuloa mukaan!

 

 

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti