Lolan monipuoliset opit Luonnollisen liikkumisen leiriltä

27.2.2015 - Jaakko Savolahti

20140821_171321 pieni

Aivan mahtava, silmiä avaava leiri!

Näin kuvailisin luonnollisen liikkumisen leirin lyhyesti.

Sain todeta että leirille tullaan kokemaan myös paljon muuta kuin ihmiselle luonnollista liikkumista. Näin ainakin mun kohdalla. Heti ensimmäisenä iltana opin uutta. Jaska esitteli meille mökkipihassa olevat seitsemät eri biotoopit. Ymmärsin kuinka etäinen suhde minulla on luontoon ja kuinka vähän on jäänyt biologian tunneilta muistiin. Tämä tuli suorastaan yllätyksenä itsellenikin, olenhan kasvanut maatilalla ja näin aina pitänyt itseäni luonnon lapsena. Kuinka väärässä olinkaan. Tuotantoeläimet ja maatilan touhut ovat tuttuja, mutta eihän se tarkoita että luonnosta ja villeistä eläimistä tietäisi yhtään mitään. Tämä havainto herätti minut näkemään totuuden ja siinä samalla kiinnostukseni luontoa kohtaan nousi kymmenellä levelillä.

20140819_150258 pieni

Leiristä lähtien olen nähnyt lähiympäristöni uusin silmin. Esimerkkinä voin mainita että kohtaaminen kyyn kanssa meidän kotipihalla ei aiheuttanut pelkoa ja inhoa, vaan uteliaana jäin sitä katsomaan ja uskalsin jopa lähestyä sitä. Tämä oli mahdollista sen takia, että olen ymmärrän nyt paremmin mikä käärme on, ne eivät ole enää kummallisia olentoja mistä en tiedä mitään. En ole koskaan ollut kiinnostunut linnuista, nykyään tykkään katsella ja ihmetellä lintujen puuhailuja.

Kiinnostukseni myötä olen ruvennut lukemaan muun muassa Suomen luonto-lehteä oppiakseni lisää kotimaani luonnosta. Saan metsästä voimaa. Kun liikun metsässä näen potentiaalisia paikkoja, missä toteuttaa opit leiristä liikkumisen suhteen. Mainitakseni muutamia esimerkkejä: kaatuneita puunrunkoja pitkin voi tasapainoilla, kiviä voi nostella ja heitellä, mäkiä joita voi kiivetä neljällä raajalla ylös, oksissa voi roikkua ja tehdä legswingejä. Leirillä paneuduttiin myös hengityksen merkitykseen ja siihen kuinka se on joko ystäväsi tai vihollisesi, riippuen siitä osaatko hengittää tilanteen mukaan oikein.

20140714_165613_5 pieniMeidän ryhmämme koostui todella hienoista ihmisistä, kaikki kannustivat kaikkia. Missään vaiheessa myöskään tullut suorituspaineita.

Aikataulumme oli rento ja silti ehdimme tehdä vaikka mitä viikonlopun aikana.

Olen niin kiitollinen siitä, että minulle avautui uusia ovia leirin aikana, ovi luontoon ja ovi ihmisen luonnolliseen liikkumiseen.

Suuret, lämpimät kiitokset Jaskalle ja muille leiriläisille! Nähdään jatkoleirillä!

Lola Ottosson

 

Luonnollisen liikkumisen kesän 2015 leirit ja kurssit ovat myynnissä. Katso lisätiedot leiristä tästä ja Helsingin kaksipäiväisestä kurssista tästä ja ilmoittaudu mukaan kesän parhaaseen viikonloppuun!

 

 

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti