Marko – Takaisin kiinni elämään

Marko

Tutustuin Jaskaan alkujaan lääkärini suosittelemana. Olin työskennellyt viimeiset vuodet hektisellä finanssialalla ja nyt elimistöni stressinsietokyky oli ylitetty pahemman kerran. Liiallinen stressikuorma alkoi oireilla kehossa ja mielessä monin eri tavoin, koska elämä pyöri oikeastaan enää vain ja ainoastaan työn ympärillä. Olin aikaisemmin pelannut esimerkiksi salibandya kilpamielessä ja ollut elämässäni muutenkin aktiivinen monin eri tavoin. Jaskaan yhteyttä ottaessani vähänkään kovempi treenaaminen ei tullut enää kysymykseen, koska elimistö oli aivan liian stressaantunut ottamaan terveellä tavalla harjoitusärsykettä vastaan. Tuona aikana tein muissa elintapoihin liittyvissä asioissa aivan liian suuria kompromisseja esimerkiksi ravinnon laadun suhteen, riittävän unen saannin turvaamiseksi sekä sosiaalisten suhteiden ylläpidossa (perhe ja ystävät). Valmennussuhteen lähtökohtana oli siis melkoinen umpisolmu, jota sitten Jaskan kanssa lähdettiin vähitellen avaamaan.

Yhteistyö Jaskan kanssa alkoi perusteellisella elämäntilanteeni kartoittamisella. Kävimme huolellisesti läpi mm. unen saannin vs. unen tarpeen sekä laadun, ravitsemukselliset asiat, liikuntaan ja harjoitteluun liittyvät asiat, stressinhallinnan ja ylipäätään miten stressiin kannattaa suhtautua sekä sosiaalisten suhteiden merkityksen hyvinvointiin. Jo lyhyen keskustelun jälkeen Jaska pystyi osoittamaan minulle tarvittaessa hyvin perustellen elämäntilanteeni senhetkiset sudenkuopat ja ne elämän osa-alueet, joiden kehittämiseen kannattaisi keskittyä ensimmäisenä.

Emme suinkaan rynnänneet ensimmäisenä kuntosalille ”rääkkäämään” jo valmiiksi loppuun ajettua kehoani, vaan aloitimme unen laatuun ja määrään sekä ravitsemukseen panostamisella, lisäksi aloin Jaskan kehotuksesta tietoisesti aktivoimaan sosiaalisia suhteitani uudelleen. Jaska antoi minulle myös paljon vinkkejä siihen kuinka tulla stressaavan työn kanssa paremmin toimeen ja kuinka esimerkiksi palautua paremmin pitkän työpäivän jälkeen. Näillä toimin toipumiseni lähti nopeasti käyntiin ja mikä tärkeintä elämän prioriteetit olivat jälleen pitkästä aikaa oikeassa järjestyksessä, kiitos Jaskan. Fyysinen harjoittelu astui ennen pitkään kuvaan, joka aloitettiin vasta perusteellisen alkutilanteen kartoituksen jälkeen (Functional Movement Screen). FMS testillä varmistettiin se, että mitään sellaista harjoitetta ei tehty, johon kehoni ei ollut vielä valmis. Liikkeiden tekniikat hiottiin aina viimeisen päälle, jotta suoritukset olivat turvallisia tehdä ja jotta harjoitusvasteet saatiin aikaan juuri halutuille alueille. Jaskan valmennus on kokonaisuudessaan hyvin valmisteltua, perusteellista ja mikä tärkeintä hyvin kannustavaa ja motivoivaa. Jaskan valmennuksissa on aina sellainen varma olo, että on niin sanotusti hyvissä käsissä.

Valmennussuhteemme aloittamisesta on nyt kulunut puolitoista vuotta, ja suurelta osin kiitos Jaskan asiantuntevan valmennuksen, olen päässyt niin sanotusti takaisin kiinni elämään. Opiskelen uutta mielenkiintoista alaa, uni on nykyään virkistävää ja ravitsemuksessa tehdään huomattavasti parempia valintoja kuin aikaisemmin, sosiaaliset suhteet ovat kunnossa, pelaan jälleen salibandya ja elämän stressitekijät pysyvät nykyään hyvin aisoissa.

Marko

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti