Bodyweight Training Coach Level 1 koulutus

27.3.2014 - Jaakko Savolahti

IMG_1248

Osallistuin 22.3.-23.3.2014 CompactFitin Jukka Rajalan ohjaamaan Bodyweight Training Coach Level 1 koulutukseen ja kokemus oli erittäin hyvä.

Isot nostot salilla ovat miehekkäitä ja niissä on hienoa rikkoa omia ennätyksiä. Silti oman kehon painolla tehtävissä jutuissa on jotain todella koukuttavaa ja kyky liikuttaa itseään on voimaannuttavaa. Luonnollisen liikkumisen ja erilaisten salitreenien sekä tietysti kamppailu-urheilutaustan kautta omalla keholla treenaaminen on tuttua puuhaa. Kuitenkaan en ole koskaan lähestynyt asiaa voimistelutyyppisellä painotuksella, vaikka asia on aina jollain tasolla kiinnostanutkin. Siksi oli huippua saada pätevää ohjausta vihdoin myös tästä kulmasta ja saada järkeviä progressioita muun muassa etuvaa’an ja planche-pitojen harjoitteluun. Ehkä vielä joskus nekin onnistuvat täysissä muodoissaan!

Lapaveto eli scap pull. "Nolla pistettä" sanoisi valmentaja Sami, koska kyynärpäät eivät ole lukossa.

Lapaveto eli scap pull. ”Nolla pistettä” sanoisi valmentaja Sami, koska kyynärpäät eivät ole lukossa.

Jukan tapa ohjata oli mulle todella mieleinen. Hän on ehdottoman pätevä ja osaava, mutta ei tuonut sitä mitenkään turhaan esiin vaan myönsi avoimesti, jos joku ei häneltäkään onnistu. Valmennus oli osaavaa, helposti lähestyttävää ja rentoa. Myös avoimuus muita treenimuotoja kohtaan oli selvää alusta lähtien, eikä tullut mitään ”tämä on ainoa fiksu tapa treenata yhtään mitään” -tyyppisiä viboja.

Koulutuksesta kertyi paljon uusia työkaluja sekä omaan valmennustyöhön että omaan treeniin. Erityisesti kauniina kesäpäivinä tuntuu joskus tylsältä mennä salille ja siksi mieluummin treenaa ulkona ja nauttii auringonpaisteesta. Koulutuksen myötä tähän on selkeästi paremmat eväät ja erityisesti ymmärrys progressioista ja bodyweight-tyyppisen treenin ohjelmoinnista parantui. Myös kotona saa nyt muodostettua entistä mielekkäämmät treenit.

Lavan hallinnan merkitys tuntuu tulevan todella usein vastaan corrective exercise -osastolla jota seuraan. Bodyweight hommissa sen merkitys ja vaikutus kaikkeen tekemiseen korostui entisestään. Jatkan siis entistä vakuuttuneempana asian painottamista omassa ja valmennettavien treeneissä sekä lavan hallinnan parantamiseen tähtäävien keinojen opiskelua.

Liikkuvuuspuolella paljastui uusi ongelma; ranteiden ja sormien liikkuvuus. Näihin en ole panostanut käytännössä yhtään, koska tarvetta ei ole ollut. Nyt puutteet kuitenkin tulivat selkeästi esille, kun käsien varassa oltiin paljon ja usein reilusti liikkuvuutta vaativissa asennoissa. Homma siis työn alle ja pikku hiljaa paremmaksi!

Yksi tärkeä aspekti näissä koulutuksissa on alan tekijöihin tutustuminen. Koen verkostoitumisen ja ajatusten vaihdon oman alan osaajien kesken todella tärkeäksi osaksi ammattitaitoa. Kukaan ei ole oikea valmentaja kaikille ja mitä enemmän tunnen kollegoitani, sitä paremmin osaan suositella heidän palveluitaan niitä tarvitseville. Tiedän myös kenen puoleen kääntyä, kun kohtaan jonkun ongelman, jota en osaa itse ratkaista.

Viikonloppu oli siis erinomainen kokonaisuus ja odotan entistä isommalla innolla kesän Ido Portalin seminaareja Movement-X ja The Corset.

Juttelimme Antti Akonniemen kanssa koulutusviikonlopusta myös Lepopäivä-podcastissä, jonka voit kuunnella tästä.

Aina kun tekstaan äidille, teen sen "jalan takaa pistoolikyykky" asennossa (joskus ehkä vielä ilman kädellä tukemista).

Aina kun tekstaan äidille, teen sen ”jalan takaa pistoolikyykky” asennossa (joskus ehkä vielä ilman kädellä tukemista).

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti