Painonhallinta – pikavoitoista elämäntyyliin

4.2.2013 - Jaakko Savolahti

Joni Jaakkola jakoi Facebookissa Patrik Borgin erinomaisen postauksen, jonka otsikko oli Laihdutus TV:ssä – vuosi ja kilot ei kerro mitään. Tässä muutama lainaus Patrikin tekstistä:

”…[T]ehkää vain jatkossakin painonhallinnan menestystarinoita – kyllä motivoiville tarinoille ja esikuville löytyy aina käyttöä. Mutta tehkää ne jatkossa henkilöiltä, jotka ovat laihtuneet 3-5 vuotta sitten ja ovat yhä suurinpiirtein samassa painossa ja nauttivat syömisestään sekä elämästään. Koska silloin puhutaan henkilöistä, jotka ovat tehneet jotain oikein ja heiltä on jotain opittavaa.”

”Eli toivoisin huomiota pois kiloista ja kohti oppimista ja tekemisen laatua. Aivan yksi lysti onko joku henkilö laihtunut puolessa vuodessa -30 kg jos käsissä ei ole pysyvän painonhallinnan monipuolista opettelua – äkkiä se sieltä takaisin tulee. Ja jos joku on laihtunut samassa ajassa -3 kg, mutta on saanut selvästi kiinni uudenlaisesta paremmasta mutta positiivisesta ajatusmallista niin hän on paljon pidemmällä painonhallinnassa – ja jatkossa painonlasku todennäköisesti vain ottaa lisävauhtia.”

”Tietyssä ajassa laihdutetut kilot eivät itsessään merkitse mitään, tekemisen ajatus ja laatu sekä siinä eteneminen ratkaisee kaiken. En ole edes nopeita painonlaskuja vastaan jos ajatus saadaan siihen mukaan – se on vaikeampaa kuin hitaassa painonlaskussa mutta mahdollista.”

Olen Patrikin kanssa täysin samaa mieltä siitä, että kestävässä painonhallinnassa tärkeintä on fiksujen ja toimivien tapojen opettelu, käytäntöön vieminen ja niiden sisäistäminen kunnolla. Tarkoituksena on opetella loppuelämän kestävää hyvinvointia tukevaa käyttäytymistä, ei kilpailla siitä, kuka pudottaa nopeiten isoimman määrän kiloja. Yleisesti en itse edes tykkää kilojen tuijottamisesta, peili ja fiilis kertovat edistymisestä paljon paremmin (etenkin silloin, kun mukana on myös lihasta rakentavaa treeniä -> lihas kasvaa ja rasva palaa, jolloin paino ei ehkä muutu). Tietenkään en myöskään ole sitä vastaan, että joku rysäyttää kertaheitolla ruokavalionsa paleoksi, karistaa lyhyessä ajassa ison määrän rasvaa kropastaan, motivoituu siitä paleon toimivuudesta ja jatkaa valitsemallaan tiellä menestyksen kannustamana!

Oma yritykseni edistää kestävää hyvinvointia on Pikku Hiljaa Paleoon -valmennus, jossa käymme ryhmän kanssa läpi terveyttä ja hyvinvointia tukevan ruokavalion ja elämäntavat. Valmennuksessa tämän kokonaisuuden osia ajetaan sisään yksi kerrallaan 16 viikon ajan, jolloin niiden sisäistämiselle jää aikaa ja niistä on mahdollista luoda pysyviä elämäntapoja. Ensimmäinen ryhmä on käynnissä ja ryhmässä on erittäin hyvä fiilis. Toinen ryhmä käynnistyy 14.2.2013. Katso lisätiedot tästä ja ilmoittaudu mukaan jos kiinnostuit!

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti