Mika Miettinen

Olen ollut Jaskan valmennettavana vuosia sitten lukkopainissa. Jaskalla oli jo silloin hyvin suunnitellut ja kokonaisvaltaiset treenit. Valmentajana Jaska oli helposti lähestyttävä ja kannustava. Osallistuin Jaskan vetämälle urheilijan ravintoa käsittelevälle luennolle Lahdessa, jolloin selvisi, että Jaskalla on myös Personal Trainerin koulutus.

Kesällä päätin osallistua vielä kerran BJJ:n SM-kisoihin kahden polvileikkauksen jälkeen. Painoharjoittelun ja lajitreenin yhdistäminen on ollut itselleni aina haastavaa, ja yleensä treenimäärät ovat menneet laadun edelle. Rohkaisin mieleni, ja otin Jaskaan yhteyttä monen vuoden jälkeen, ja aloitimme elokuussa projektin kohti SM-kisoja.

Projektiin kuului tapaaminen alussa, jossa selvitettiin liikkuvuuttani ja aloitushetken lähtötasoani. Kokonaisuudessaan projekti koostui kolmesta neljän viikon ohjelmasta. Jokaisen uuden jakson alkaessa kävimme yhdessä läpi ohjelman liikkeet ja oikeat suoritustekniikat. Kehitystä seurattiin jokaisen ohjelman aikana ja tekniikoita korjattiin tarvittaessa.

Oli todella helppoa seurata eri jaksojen ohjelmia ja huomata, että kehitystä voimatasoissa ja lihastasapainossa alkoi todella tapahtua. Myös lihashuoltoon ja mobilisaatioon kiinnitettiin paljon huomiota, ja nämä asiat olivatkin aikalailla lapsen kengissä ennen Jaskan astumista kuvaan.

Keskustelimme Jaskan kanssa myös ravinnosta ja urheilusuoritusta tukevien elämäntapojen tärkeydestä, kuten riittävän unen ja levon määrästä. Ravinto-oppia Jaska ei tuputtanut millään lailla, vaan asioista sovittiin enemmän kokeilupohjalta. Päätin jättää gluteiinin pois, ja omalla kohdallani se toimi loistavasti. Olen aina reagoinut vahvasti vatsallani elämän myrskyihin, ja gluteiinittoman ravinnon johdosta vatsani rauhoittui ja olosta tuli energisempi. Myös levon lisääminen auttoi huomattavasti rankan treenijakson aikana.

SM-kisoissa taival päättyi valitettavasti ensimmäiseen oteluun. Tappion karvas kalkki ei tuntunutkaan niin pahalle kuin pelkäsin, koska huomasin olevani paremmassa kunnossa kuin koskaan ja menossa kohti entisiä voimatasoja, vaikka takana on kaksi polvileikkausta ja polvessa kohtalaisen suuri nivelrikko.

Voin suositella Jaskaa kaikille jotka haluavat kokonaisvaltaisesti parantaa oloaan ja saada kehitystä aikaan. Jaskalla on huikea määrä tietoa ja osaamista valmentamisesta. Työskentelyn hänen kanssaan koin eritäin miellyttäväksi aina uutta tapaamista innolla odottaen. Projekti jatkuu tästä voimaharjoittelun ja lihastasapainon parantamisen parissa.

– Mika Miettinen

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti