Hyvinvoinnin tiivistetty ydin

17.12.2012 - Jaakko Savolahti

Kahvakuulaguru Marko Suomi haastoi eri alojen asiantuntijoita blogissaan seuraavasti: ”Ota joku omassa asiantuntijakentässäsi keskeinen käsite, haaste tai asia, ja tee siitä helposti ymmärrettävä kuva tai teksti ja julkaise se netissä avoimesti ja ilmaiseksi”.

Vastaukseni haasteeseen on hyvinvoinnin perusta viidellä ranskalaisella viivalla esitettynä.

 • Syö alkuperäisiä, prosessoimattomia ruokia paleoruokavalion tyyliin. Muodosta ateriat siten, että olet kylläinen ja olosi on energinen syömällä 2-4 ateriaa päivässä.
 • Liiku aktiivisesti päivän aikana, tee säännöllisesti voimaharjoittelua ja jumppaa hengästymiseen asti noin kerran viikossa.
 • Hallitse stressiäsi. Vältä mahdollisuuksien mukaan sinua stressaavia asioita ja tilanteita ja ota käyttöön joku tai joitain sinulle sopivia stressinhallintamenetelmiä, kuten hengitysharjoitukset.
 • Lepää riittävästi. Mene nukkumaan siten, että heräät useimpina aamuina ennen herätyskelloa. Nuku pimeässä, rauhallisessa ja miellyttävässä huoneessa. Muista pitää lepopäiviä ja viikkoja treeneistä, töistä ja kiireestä.
 • Nauti elämästä. Tästä hyvinvoinnissa on pohjimmiltaan kyse: pidät itsestäsi huolta siten, että voit tehdä elämässäsi niitä asioita joista oikeasti tykkäät ja jotka ovat sinulle tärkeitä.

Voikaa hyvin,
Jaska

3 vastausta to “Hyvinvoinnin tiivistetty ydin”

 1. 17 joulukuun, 2012 at 7:30 pm, Marko Suomi said:

  Hyvä tiivistys! Yksinkertaista mutta jostain syystä ei aina helppoa :)

  Reply

  • 18 joulukuun, 2012 at 7:02 am, Jaakko Savolahti said:

   Näinpä! Aina on kovasti kilpailevia ja helpompia ajankäyttömuotoja valittavana. Pikku hiljaa kun ajaa sisään hyvinvoinnin eri osa-alueita niin siitä se kokonaisuus alkaa muodostumaan :)

   Reply

 2. 30 joulukuun, 2012 at 11:23 am, Asiantuntijahaasteen saldoa – #guruhaaste | Totuus löytyy raudasta said:

  […] Jaakko Savolahti […]

  Reply

Jätä vastaus

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti