Karoliina Joensuu

Jaska auttoi minut keväällä 2011 innostumaan pitkän tauon jälkeen saliharjoittelusta ja pohtimaan omaa hyvinvointia vielä aiempaa tarkemmin. Vaikka olinkin vuosia aiemmin tehnyt jossain vaiheessa säännöllistä saliharjoittelua (tosin ehkä liian pienillä painoilla ja isoilla toistoilla), oli perusliikuntani jo pitkään ollut vahvasti aerobiseen painottunutta, lähinnä juoksulenkkiä aamuisin. Kävin helmikuussa 2011 kehonkoostumusmittauksessa ja itseäni liikunnallisena pitävänä hämmästyin tuloksesta, jonka mukaan käsissäni ja jaloissani oli jopa keskimääräistä vähemmän lihasmassaa – mitä ihmettä? Kuulemma juoksijan kropaksi täydellinen, mutta ei ehkä kuitenkaan sitä, mitä haluan. Niinpä Jaska löytyi avuksi.

Kaiken kaikkiaan Jaska teki minulle kaksi saliohjelmaa. Näiden myötä sain tottua siihen, että yksi treenikerta saattoi koostua vain muutamasta liikkeestä ja että homman ydin oli paitsi riittävän suuret painot ja pienemmät toistojen määrät myös maltti liikkeiden välissä levätessä. Molemmat ohjelmat käytiin yhdessä salilla läpi – kyykkyä hierottiin ensimmäisellä kerralla niin että seuraavana päivänä jaloissa todella tuntui. Eikä siinä mitään, huolellisesti tehtävistä liikkeistä pitävälle täydellinen lähestymistapa. Opin katsomaan riittävät tauot kellosta ja pitämään kirjaa painojen määristä ja nostoista. Ja lähtiväthän ne painot tasaisesti nousemaan. Ja omassa kropassa havaitut muutokset ovat olleet juuri sopivia. Takareisien vahvistuneet lihakset auttavat myös pitkillä juoksulenkeillä ja käsivarsiakin poikaystävä joskus sivuhuomautuksena kommentoi kivalla tavalla lihaksikkaiksi. Niin, ja ehkä se auton renkaiden vaihto sujuu nykyään vielä entistä paremmin muullakin kuin sisulla :)

Salitreenamisen lisäksi puhuimme Jaskan kanssa paljon myös ravinnosta ja ylipäänsä tasapainosta elämäntavoissa ; tasapainosta riittävän liikunnan ja ravinnon, levon ja toisaalta myös esimerkiksi sosiaalisten suhteiden välillä. Kaikki tämä oli hyvää motivointia oman elämäntapansa miettimiseksi.  Salin lisäksi jooga ja muu rauhallisempi liikunta ja kehonhuolto on tärkeässä osassa treenikalenteria eikä enää tule noustua viideltä aamulla lenkille vain siksi että ehtii jos se tarkoittaa yöunien kutistumista viiteen tuntiin.

Karoliina Joensuu

Osastopäällikkö, tuulivoima

Kommentointi suljettu.

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti