Antti

Etsin viime syksynä itselleni personal traineria, jolla on laaja, kokonaisvaltainen ymmärrys kehon toiminnasta. Päädyin Jaskaan, koska tunnen miehen aiemmasta elämästä ja arvostan hänen tapaansa lähestyä asioita tutkimus- ja tiedelähtökohdista.

Aloitimme lokakuun alussa tunnin tapaamisella, jossa kartoitimme mitkä olivat mun tavoitteet ja vastaavasti mitä ohjeita Jaskalta tulisi. Kehonkoostumuksen muutos oli selkeä maali. Kehonkoostumusmuutoksen saavuttamisessa ruokavalio, uni ja voimaharjoittelu olivat ensisijaisia. Pysyimme siis yhdessä selkeässä tavoitteessa. Kun kehonkoostumus saadaan mieleiseksi, voitaisiin lihaskestävyystavoitteita katsoa uudestaan.

Sovimme seuraavista asioista tulevan kuukauden ajalle:

  • Unta 8 tuntia yössä
  • 3 voimatreeniä viikossa, lisäksi kävelyä ja arjen hyötyliikuntaa mahdollisuuksien mukaan
  • Viljaton, maidoton ja palkokasviton paleoruokavalio

Ensimmäisellä viikolla kävin Idealfitissä InBody-kehonkoostumusmittauksessa. Painoa oli 88,5 kg, josta rasvamassa 15,9 kg. Tämän jälkeen kävimme Jaskan kanssa jokaisen treenin läpi, jonka jälkeen aloin tehdä treenejä itsenäisesti. Liikkeet olivat suurelta osin tuttuja, tekniikka oli osassa melko hyvin hallussa ja toisissa liikkeissä aivan hukassa. Tämän takia ostin vielä välisparraukset kuukauden kohdalle, jolloin katsoimme jälleen kaikkien liikkeiden tekniikat läpi yhdessä. Tämä välitsekkaus oli hyvästä, sillä osassa liikkeistä tekniikka oli päässyt rapistumaan pahasti ja myös paremmin hallussa oleviin sain tärkeitä vinkkejä ja neuvoja.

Jo muutaman viikon jälkeen tunsin olon hiukan virkeämmäksi kuin aiemmin. Unitavoitetta en kyennyt täyttämään kaikkina öinä. Huomasin, että tietokone pitää sulkea tuntia ennen valojen sammuttamista jos haluan saada oikeasti riittävän unen. Ruoan suhteen olin tarkkana. Gluteeniton linja oli helppo pitää. Olin tutustunut gluteenin haittavaikutuksiin jo ennen valmennusta ja pidin gluteenin täysin nollissa koko jakson ajan.

Olin tyytyväinen olooni kuukauden jälkeen. Vielä parempi fiilis tuli kun uusi kehonkoostumusmittaus tehtiin kuukausi ensimmäisestä. Rasvamassa oli tippunut 3,5 kg, eli koko kroppani rasvamassa oli vähentynyt 22%! Kaksi kuukautta valmennuksen aloittamisen jälkeen tehdyn Inbody mittauksen mukaan rasva on edelleen jatkanut vähenemistään ja rasvaprosentti on pudonnut 18% arvoon 14,5%. Huima kehitys!

Voin lämpimästi suositella Jaskaa personal traineriksi kun tavoitteet ovat kehonkoostumuksen, hyvinvoinnin ja liikkuvuuden parantamisessa.

Antti, yrittäjä

Kommentointi suljettu.

Moikka,
 
Kivaa, että tulit sivuilleni!
 
Toimin nykyään pääosin Tuottava Terveys -yritykseni kautta, jossa yhdessä huipputiimin kanssa edistämme yritysten työhyvinvointia. Tuomme niihin valmennusten avulla lisää terveyttä, onnellisuutta, suorituskykyä ja myös tulosta.
 
Tuottavan Terveyden sivut löydät: www.tuottavaterveys.fi
 
Uusimmat kuulumiset ja päivitykset näet LinkedIn ja Facebook -sivuiltani.
 
Toki tarjoan edelleen myös Personal Training -palveluita. Niistä voit lukea lisää täältä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Jaakko Savolahti